Topic: DELL D620 with Quadro NVS 110M doesn't get installed

This issue got solved several years ago in the thread below.
http://forum.driverpacks.net/viewtopic.php?id=1195

I've had this problem with the last three revisions of the Graphics A pack. I'm trying to do my own fix based on the old thread. Will post results as soon as I get a good build / yet another bsod.

Advice, help is appreciated... thanks.

[edit] Wanted to mention that I include all of the standard driverpacks in my slipstream, so I haven't tried singling them out. I made some assumptions after finding the old thread. Based on what I've seen in the latest NV4_GO.INF, I suspect I may be right that the issue has resurfaced.

Last edited by TheKojukinator (2010-01-29 07:45:11)

Re: DELL D620 with Quadro NVS 110M doesn't get installed

This issue with the quadro card in Dell systems may be because Dell isn't using reference quadro cards so the reference drivers are failing.  Dell is notorious for including proprietary hardware in their systems.
You're not the only one reporting problems with Dell D6*0 systems using Quadro hardware.
Do the standard Dell drivers work?
What are your HWIDs?

Re: DELL D620 with Quadro NVS 110M doesn't get installed

Yeah the Dell drivers do work, I haven't tried drivers from Nvidia on this model (at least I don't recall, I get to deal with so much variety) but I usually don't have problems using ATI/Nvidia drivers versus the Dell provided ones. I know packing lots of drivers together is tricky business, and using non reference chipsets and calling them something they aren't doesn't make life easier for driver support.

I'll check tomorrow at work what the hwid's are on this laptop, thanks for your reply so far.

Re: DELL D620 with Quadro NVS 110M doesn't get installed

I have a D620 that works great with the latest released packs:

PCI\VEN_10DE&DEV_01D7&SUBSYS_01C21028&REV_A1\4&1C9EC085&0&0008              NVIDIA Quadro NVS 110M

Re: DELL D620 with Quadro NVS 110M doesn't get installed

Thanks for the good news!

Re: DELL D620 with Quadro NVS 110M doesn't get installed

proximous wrote:

I have a D620 that works great with the latest released packs:

PCI\VEN_10DE&DEV_01D7&SUBSYS_01C21028&REV_A1\4&1C9EC085&0&0008              NVIDIA Quadro NVS 110M

Hmm, you're using DP_Graphics_A_wnt5_x86-32_9121.7z?

Here are my HWID's

=========== 
PCI Devices 
=========== 
PCI\VEN_8086&DEV_27D0&SUBSYS_01C21028&REV_01\3&61AAA01&0&E0 : PCI to PCI Bridge
PCI\VEN_8086&DEV_27A1&SUBSYS_01C21028&REV_03\3&61AAA01&0&08 : PCI to PCI Bridge
PCI\VEN_8086&DEV_27D2&SUBSYS_01C21028&REV_01\3&61AAA01&0&E1 : PCI to PCI Bridge
PCI\VEN_8086&DEV_27B9&SUBSYS_01C21028&REV_01\3&61AAA01&0&F8 : PCI to ISA Bridge
PCI\VEN_8086&DEV_27D4&SUBSYS_01C21028&REV_01\3&61AAA01&0&E2 : PCI to PCI Bridge
PCI\VEN_8086&DEV_27C4&SUBSYS_01C21028&REV_01\3&61AAA01&0&FA : IDE Controller
PCI\VEN_8086&DEV_27D8&SUBSYS_01C21028&REV_01\3&61AAA01&0&D8 : PCI Device
PCI\VEN_8086&DEV_27C8&SUBSYS_01C21028&REV_01\3&61AAA01&0&E8 : Universal Serial Bus (USB) Controller
PCI\VEN_10DE&DEV_01D7&SUBSYS_01C21028&REV_A1\4&25D8CC42&0&0008 : Video Controller (VGA Compatible)
PCI\VEN_8086&DEV_27DA&SUBSYS_01C21028&REV_01\3&61AAA01&0&FB : SM Bus Controller
PCI\VEN_8086&DEV_27C9&SUBSYS_01C21028&REV_01\3&61AAA01&0&E9 : Universal Serial Bus (USB) Controller
PCI\VEN_1217&DEV_6972&SUBSYS_01C21028&REV_40\4&3AA1270C&0&08F0: PCI to CARDBUS Bridge
PCI\VEN_8086&DEV_4222&SUBSYS_10208086&REV_02\4&34435BC1&0&00E1: Network Controller
PCI\VEN_8086&DEV_27CA&SUBSYS_01C21028&REV_01\3&61AAA01&0&EA : Universal Serial Bus (USB) Controller
PCI\VEN_14E4&DEV_1600&SUBSYS_01C21028&REV_02\4&2CD6CA80&0&00E2: Broadcom NetXtreme 57xx Gigabit Controller
PCI\VEN_8086&DEV_27CB&SUBSYS_01C21028&REV_01\3&61AAA01&0&EB : Universal Serial Bus (USB) Controller
PCI\VEN_8086&DEV_2448&SUBSYS_01C21028&REV_E1\3&61AAA01&0&F0 : PCI to PCI Bridge
PCI\VEN_8086&DEV_27CC&SUBSYS_01C21028&REV_01\3&61AAA01&0&EF : Universal Serial Bus (USB) Controller
PCI\VEN_8086&DEV_27A0&SUBSYS_01C21028&REV_03\3&61AAA01&0&00 : PCI HOST Bridge
19 matching device(s) found.
 
=========== 
USB Devices 
=========== 
USB\ROOT_HUB\4&3357D24F&0
USB\ROOT_HUB\4&529CAA5&0
USB\ROOT_HUB\4&84DA6E5&0
USB\ROOT_HUB20\4&167C9B3&0
USB\VID_0781&PID_5406\00001673A6735FED                      : U3 Cruzer Micro
USB\VID_413C&PID_A005\5&1187D97F&0&2
USBSTOR\DISK&VEN_SANDISK&PROD_U3_CRUZER_MICRO&REV_4.04\00001673A6735FED&0: SanDisk U3 Cruzer Micro USB Device
USB\VID_0B97&PID_7761\6&75861D2&0&3                         : Generic USB Hub
USB\VID_413C&PID_8105\6&75861D2&0&4                         : USB Composite Device
USB\VID_413C&PID_8105&MI_00\7&191ADEDD&0&0000               : USB Input Device
USB\VID_413C&PID_8105&MI_01\7&191ADEDD&0&0001               : USB Input Device
USB\VID_0B97&PID_7762\7&312B4FD&0&2                         : O2Micro CCID SC Reader
USB\ROOT_HUB\4&16B3F35C&0
13 matching device(s) found.
 
============= 
Input Devices 
============= 
HID\VID_413C&PID_8105&MI_00\8&21484974&0&0000               : HID Keyboard Device
HID\VID_413C&PID_8105&MI_01\8&984BD2F&0&0000                : HID-compliant mouse
2 matching device(s) found.
 
============ 
ACPI Devices 
============ 
ACPI\PNP0800\4&1C948DAF&0
ACPI\PNP0A03\2&DABA3FF&0
ROOT\ACPI_HAL\0000
ACPI\PNP0B00\4&1C948DAF&0
ACPI\PNP0C01\1
ACPI\PNP0C01\2
ACPI\ACPI0003\2&DABA3FF&0
ACPI\PNP0C01\3
ACPI\PNP0C01\4
ACPI\GENUINEINTEL_-_X86_FAMILY_6_MODEL_15_-_INTEL(R)_CORE(TM)2_CPU_________T7200__@_2.00GHZ\_0
ACPI\PNP0C01\5
ACPI\PNP0C04\4&1C948DAF&0
ACPI\PNP0C0A\1
ACPI\PNP0C0A\2
ACPI\PNP0C0C\2&DABA3FF&0
ACPI\GENUINEINTEL_-_X86_FAMILY_6_MODEL_15_-_INTEL(R)_CORE(TM)2_CPU_________T7200__@_2.00GHZ\_1
ACPI\PNP0C0D\2&DABA3FF&0
ACPI\PNP0C0E\2&DABA3FF&0
ACPI\PNP0C14\0
ACPI\PNP0F13\4&1C948DAF&0
ACPI\PNP0000\4&1C948DAF&0
ACPI\THERMALZONE\THM_
ACPI\PNP0100\4&1C948DAF&0
ACPI_HAL\PNP0C08\0
ACPI\PNP0103\4&1C948DAF&0
ACPI\PNP0200\4&1C948DAF&0
ACPI\PNP0303\4&1C948DAF&0
ACPI\PNP0501\4&1C948DAF&0
28 matching device(s) found.
 
============ 
 HDA Audio 
============ 
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_8384&DEV_7690&SUBSYS_102801C2&REV_1022\4&10575340&0&0001
HDAUDIO\FUNC_02&VEN_14F1&DEV_2BFA&SUBSYS_14F100C3&REV_0900\4&10575340&0&0102
2 matching device(s) found.
 
============ 
RAID Devices 
============ 
PCI\VEN_8086&DEV_27C4&SUBSYS_01C21028&REV_01\3&61AAA01&0&FA
    Name: IDE Controller
    Hardware ID's:
        PCI\VEN_8086&DEV_27C4&SUBSYS_01C21028&REV_01
        PCI\VEN_8086&DEV_27C4&SUBSYS_01C21028
        PCI\VEN_8086&DEV_27C4&CC_010180
        PCI\VEN_8086&DEV_27C4&CC_0101
    Compatible ID's:
        PCI\VEN_8086&DEV_27C4&REV_01
        PCI\VEN_8086&DEV_27C4
        PCI\VEN_8086&CC_010180
        PCI\VEN_8086&CC_0101
        PCI\VEN_8086
        PCI\CC_010180
        PCI\CC_0101
1 matching device(s) found.

Looks like something is different in that line. Is that trailing piece critical? I ran this in WinPE, so maybe that's why the name says just Video Controller. But the BIOS confirms it's the Quadro NVS 110M.

Re: DELL D620 with Quadro NVS 110M doesn't get installed

Quote tags upgraded to Code tags wink

In PE your device name will be different, that is normal...
there is just not enough support in PE to get highlevel drivers installed correctly
lots of missing registry entries and plugins are required, even then it is hit and miss.

DP BartPE Tutorial   DP_BASE Tutorial   HWID's Tool     Read BEFORE you post    UserBars!
http://d1syubgj0w3cyv.cloudfront.net/cdn/farfuture/VVyo3dzRp1allVk-OCdyukcaj701mcdrrsdDOyX2wK8/perpetual:forever/userbar/admin-1.png
The DriverPacks, the DP_Base program, and Support Forum are FREE!.

Re: DELL D620 with Quadro NVS 110M doesn't get installed

So do I interpret the last reply as I should rerun the HWID scan on the fully built system? Or that I'm screwed trying to use driverpacks to build it? lol

The reason I used the quote tag was to highlight the difference between my laptop's hwid string and proximous'. Guess I could have just not included the full output. But anyway, does that help explain anything to anyone? I actually have multiple laptops with this same problem, all d620's, so I know this one isn't special.

Anyway, I can just give up one these it's not too big of a deal for me. The d620's are getting closer to out of warranty by the day, but I figured I'd give it a shot here on the forums.

Thanks again

Re: DELL D620 with Quadro NVS 110M doesn't get installed

Adapting what I've read about in the solution from several years ago... I'm replacing

%NVIDIA_DEV.01DA.01% = Section102,                  PCI\VEN_10DE&DEV_01DA
%NVIDIA_DEV.01DB.01% = Section102,                  PCI\VEN_10DE&DEV_01DB

with

%NVIDIA_DEV.01DA.01% = Section102,                  PCI\VEN_10DE&DEV_01D7
%NVIDIA_DEV.01DB.01% = Section102,                  PCI\VEN_10DE&DEV_01D8

Gonna slipstream this pack and try to deploy, stay tuned.

Re: DELL D620 with Quadro NVS 110M doesn't get installed

Blah didn't work hmm no bsod, but that's because the driver just didn't install this time. Well, at least all I gotta do now is install it myself lol.

Anyway, if anyone figures this out, thanks... otherwise I'll live with what I've got.

Re: DELL D620 with Quadro NVS 110M doesn't get installed

I'll see what I can do.  I'll probably add a line to nv4_go.inf and change the section used.

Re: DELL D620 with Quadro NVS 110M doesn't get installed

The Code tags keep the thread from getting too long... and we know what we are looking for wink lol

DP BartPE Tutorial   DP_BASE Tutorial   HWID's Tool     Read BEFORE you post    UserBars!
http://d1syubgj0w3cyv.cloudfront.net/cdn/farfuture/VVyo3dzRp1allVk-OCdyukcaj701mcdrrsdDOyX2wK8/perpetual:forever/userbar/admin-1.png
The DriverPacks, the DP_Base program, and Support Forum are FREE!.