Topic: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

Hello,

I'm looking how to integrate these drivers to the massstorage driverpack.

They are issued from a Dell poweredge T610. My old poweredge 2900 was able to detect the SAS PERC Controller.

I guess this is a new one.

Could someone integrate or help  ?

Thanks a lot

lego

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

supply the HWIDs for the device and a link to the driver wink

DP BartPE Tutorial   DP_BASE Tutorial   HWID's Tool     Read BEFORE you post    UserBars!
http://driverpacks.net/userbar/admin-1.png
The DriverPacks, the DP_Base program, and Support Forum are FREE!.

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

I also need to integrate the PERC H200 driver into my BartPE build. How can I find the HIWIDs if there is no txtsetup.oem -file provided with the driver?

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

link to hwids tool in my signature

DP BartPE Tutorial   DP_BASE Tutorial   HWID's Tool     Read BEFORE you post    UserBars!
http://driverpacks.net/userbar/admin-1.png
The DriverPacks, the DP_Base program, and Support Forum are FREE!.

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

elpakko wrote:

there is no txtsetup.oem -file provided with the driver?

It's a Windows 2008 driver?

What about a 2003 driver?
ftp://ftp.us.dell.com/SAS-RAID/DELL_MUL … 244918.exe

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

[HardwareIds.scsi.DELL_SAS2_32]

id = "PCI\VEN_1000&DEV_0064", "lsi_sas2"
id = "PCI\VEN_1000&DEV_0065", "lsi_sas2"
id = "PCI\VEN_1000&DEV_0070", "lsi_sas2"
id = "PCI\VEN_1000&DEV_0072", "lsi_sas2"
id = "PCI\VEN_1000&DEV_0074", "lsi_sas2"
id = "PCI\VEN_1000&DEV_0076", "lsi_sas2"
id = "PCI\VEN_1000&DEV_0077", "lsi_sas2"

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

Interesting, the newest DriverPacks has one driver with the same HWIds but different name. It doesn't work though with my PowerEdge T110.

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

Which HardwareID relate to your machine? Use menitoned  "HWID's Tool"


elpakko wrote:

Interesting, the newest DriverPacks has one driver with the same HWIds but different name. It doesn't work though with my PowerEdge T110.

It's a XP driver.
Do you use XP or 2003 windows files?

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

XP. But I will try to use 2003 files today.

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

Using the HWID tool:

PCI\VEN_1000&DEV_0072&SUBSYS_1F1D1028&REV_02\4&2916D576&0&0028
    Name: Dell PERC H200 Adapter
    Hardware ID's:
        PCI\VEN_1000&DEV_0072&SUBSYS_1F1D1028&REV_02
        PCI\VEN_1000&DEV_0072&SUBSYS_1F1D1028
        PCI\VEN_1000&DEV_0072&CC_010700
        PCI\VEN_1000&DEV_0072&CC_0107
    Compatible ID's:
        PCI\VEN_1000&DEV_0072&REV_02
        PCI\VEN_1000&DEV_0072
        PCI\VEN_1000&CC_010700
        PCI\VEN_1000&CC_0107
        PCI\VEN_1000
        PCI\CC_010700&DT_0
        PCI\CC_010700
        PCI\CC_0107&DT_0
        PCI\CC_0107

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

Using 2003 as source didn't work as I suspected. Should I somehow create my own driverpack? If so, any advice how?

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

Editing the mass pack instructions are in the FAQ section...
http://forum.driverpacks.net/viewtopic.php?id=2461

(of course we have advice on how, LOL)

DP BartPE Tutorial   DP_BASE Tutorial   HWID's Tool     Read BEFORE you post    UserBars!
http://driverpacks.net/userbar/admin-1.png
The DriverPacks, the DP_Base program, and Support Forum are FREE!.

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

Thanks. I got it slipstreamed by editing the original driverpack. I added the driver folder L01 and the following lines to the .ini file:

[L01]
ms_count=1
ms_1_deviceName="Dell PERC H200 SAS HBA"
ms_1_tag="lsi_sas2"
ms_1_sysFile="lsi_sas2.sys"
ms_1_hwids="PCI\VEN_1000&DEV_0064,PCI\VEN_1000&DEV_0065,PCI\VEN_1000&DEV_0070,PCI\VEN_1000&DEV_0072,PCI\VEN_1000&DEV_0074,PCI\VEN_1000&DEV_0076,PCI\VEN_1000&DEV_0077"
ms_1_isBusExtender=false
ms_1_exc_skipIfOS="w2k"


Then I repacked it and slipstreamed to my BartPE, no errors so far. I used pe2usb.cmd to get the build to a flash drive and booted the server from it. BartPE started to load up but after a while I get the following error:

The file lsi_sas2.SY_ could not be found


What am I doing wrong here?

If I look at folder:

C:\pebuilder3110a\plugin\driverpacks.net\MassStorage\wnt5

I can see that the LSI_SAS2.SY_ is there.

(It was a retorical question, sort of...)

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

Gotcha... i looked at the Driver cdob linked to ... it doesn't seem like a busextender... so that is right however i did find the pesky

[pnpsafe_pci_addreg]
HKR, "Parameters\PnpInterface", "5", 0x00010001, 0x00000001

Line in there ... Rats!

cdob can you clarify correct procedure... PS it would be great if you would create a generic post in say the UBCD4Win forum that i could sticky and or copy to the FAQs on how to deal with PnP interface 5 in BartPE>?.

Reference here elpakko http://forum.driverpacks.net/viewtopic. … 133#p31133 to get you started

DP BartPE Tutorial   DP_BASE Tutorial   HWID's Tool     Read BEFORE you post    UserBars!
http://driverpacks.net/userbar/admin-1.png
The DriverPacks, the DP_Base program, and Support Forum are FREE!.

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

Hmpf, I'm a douche!

I forgot I still had the driver files in c:\pebuilder3110a\drivers\ -folder. I deleted them and changed the BartPE source to Windows 2003. After rebuilding I was now able to boot the server and see the hard drives.

Thank you!

And many thanks to DELL who forgot to enable RAID during the factory installations... It took a few days to get to the bottom of this, but at least I learned a great deal in the process. Hopefully I will remember at least some part of this later on.

Yet again, thank you OverFlow!

Re: [SLVD] DELL PERC H200 w2k3 drivers

So is this driver still needed?
Section [L0] already contains a newer driver than the original poster wanted AND it contains the exact same HWIDs (with a Dell reference in the .inf) to the driver cdob posted.
I'd say this thread is solved.