Topic: [BUG] ATI Mobility Radeon 4670 not working with DriverPack Graphics A 10.05

I'm installing XP SP3 on my Dell XPS 1647.  I'm using DPs_BASE_100401rc and DP_Graphics_A_wnt5_x86-32_1005r4.  After XP setup is complete, I have a yellow exclamation mark on ATI Mobility Radeon 4670 graphics adapter in Device Manager.

PCI\VEN_1002&DEV_9488&SUBSYS_04191028&REV_00\4&12EDB00E&0&0008: ATI Mobility Radeon HD 4670

DPs_BASE.log:

2010-06-01 08:18:11 : <INIT> DriverPacks BASE 10.04.01rc initialized.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> Host environment: WIN_XP Service Pack 3 X86 on a X64 CPU.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> Created temporary working directory.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> Imported proxy settings from Internet Explorer.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> Start scanning for DriverPacks for the wnt5_x86-32 platform.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> 	Detected DriverPack Chipset 10052!
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> 	Detected DriverPack CPU 1005!
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> 	Detected DriverPack Graphics A 1005r4!
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> 	Detected DriverPack Graphics B 1005r3!
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> 	Detected DriverPack Graphics C 1005!
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> 	Detected DriverPack LAN 10051!
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> 	Detected DriverPack Mass Storage 100529!
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> 	Detected DriverPack Sound A 1005r1!
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> 	Detected DriverPack Sound B 1005r4!
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> 	Detected DriverPack WLAN 10051!
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> 	Could not detect any 3rd party DriverPacks for wnt5_x86-32.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> 	Finished scanning.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> Detected settings file "D:\UNATTENDED_TOOLS\driverpacks.net\nightlies\DPs_BASE_100401rc\DPs_BASE.ini".
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> No OS could be detected.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> any_any_any is the selected installation platform .
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> Imported settings from settings file.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> [Settings]\DPsMethod not specified: default (2) was set.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> [Settings]\finisherMethod not specified: default (GUIRunOnce) was set.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> [OptionalSettings]\KTD not specified: default (false) was set.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> [OptionalSettings]\QSC not specified: default (yes) was set.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> [OptionalSettingsOther]\ATI_cpl not specified: default (None) was set.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> [OptionalSettingsOther]\Nvidia_cpl not specified: default (None) was set.
2010-06-01 08:18:11 : <INIT> QuickStream Cache directory not found!
2010-06-01 08:18:11 : <GUI>  Initialized GUI.
2010-06-01 08:18:11 : <GUI>  Created a list of all available language files.
2010-06-01 08:18:11 : <GUI>  Set the last used language, English, as the GUI language.
2010-06-01 08:18:14 : <GUI>  Refreshed UpdateChecker with success.
2010-06-01 08:18:30 : <GUI>  Changed Windows installation files OR export (depending on the installation platform) location to D:\XP31647.
2010-06-01 08:18:30 : <GUI>  Windows XP Professional -  Retail SP3 detected.
2010-06-01 08:18:30 : <GUI>  wnt5_x86-32_disc is the selected installation platform .
2010-06-01 08:19:38 : <GUI>  Saved settings!
2010-06-01 08:19:38 : <GUI>  Closed GUI.
2010-06-01 08:19:38 : <SEL>  Selected module: mod_slip_wxp_x86-32_disc_m2.
2010-06-01 08:19:39 : <PREP> Removed all attributes from \I386.
2010-06-01 08:19:39 : <PREP> No previous DriverPacks installation found, Prep stage will be skipped
2010-06-01 08:19:39 : <SLIP> Created QSC directory.
2010-06-01 08:19:45 : <SLIP> Extracted DriverPack MassStorage to a temporary working directory.
2010-06-01 08:19:45 : <SLIP> D:\UNATTENDED_TOOLS\driverpacks.net\nightlies\DPs_BASE_100401rc\tmp\DPMtmp\DriverPack_MassStorage_wnt5_x86-32.ini
2010-06-01 08:19:46 : <SLIP> Processing Mass Storage files now. This may take a minute.
2010-06-01 08:19:59 : <SLIP> Created QuickStream Cache for DriverPack MassStorage text mode drivers.
2010-06-01 08:19:59 : <SLIP> Slipstreamed DP MassStorage text mode drivers using QuickStream Cache.
2010-06-01 08:19:59 : <SLIP> txtsetup.sif Backed-up Successfully
2010-06-01 08:19:59 : <SLIP> dosnet.inf Backed-up Successfully
2010-06-01 08:20:03 : <SLIP> Removed entries from \I386\txtsetup.sif that will be updated.
2010-06-01 08:20:04 : <SLIP> Removed entries from \I386\dosnet.inf that will be updated.
2010-06-01 08:20:18 : <SLIP> Updated \I386\dosnet.inf and \I386\txtsetup.sif to support DP MassStorage text mode drivers.
2010-06-01 08:20:18 : <SLIP> Created necessary directory structure for method 2.
2010-06-01 08:20:18 : <SLIP> Copying files necessary for method 2.
2010-06-01 08:20:18 : <SLIP> Extracted additional files necessary for method 2.
2010-06-01 08:20:18 : <SLIP> expanded setup.ex_ to setuporg.exe
2010-06-01 08:20:18 : <SLIP> SETUP.EX_ Backed-up Successfully
2010-06-01 08:20:18 : <SLIP> Compressed setup.exe to SETUP.EX_.
2010-06-01 08:20:18 : <SLIP> Method 2 setup.ex_ installed
2010-06-01 08:20:18 : <SLIP> Created \I386\presetup.cmd file.
2010-06-01 08:20:18 : <SLIP> Updated \I386\txtsetup.sif to support method 2.
2010-06-01 08:20:18 : <SLIP> Updated \I386\dosnet.inf to support method 2.
2010-06-01 08:20:18 : <SLIP> Copied DriverPack Chipset to \OEM.
2010-06-01 08:20:18 : <SLIP> Copied DriverPack CPU to \OEM.
2010-06-01 08:20:48 : <SLIP> Copied DriverPack Graphics A to \OEM.
2010-06-01 08:21:25 : <SLIP> Copied DriverPack Graphics B to \OEM.
2010-06-01 08:21:28 : <SLIP> Copied DriverPack Graphics C to \OEM.
2010-06-01 08:21:29 : <SLIP> Copied DriverPack LAN to \OEM.
2010-06-01 08:21:29 : <SLIP> Copied DriverPack Mass Storage to \OEM.
2010-06-01 08:22:15 : <SLIP> Copied DriverPack Sound A to \OEM.
2010-06-01 08:22:30 : <SLIP> Copied DriverPack Sound B to \OEM.
2010-06-01 08:22:31 : <SLIP> Copied DriverPack WLAN to \OEM.
2010-06-01 08:22:31 : <SLIP> Copied DriverPacks to \OEM.
2010-06-01 08:22:31 : <SLIP> English (RyanVM's) UpdatePack detected: no HDA hotfix will be slipstreamed.
2010-06-01 08:22:31 : <SLIP> WINNT.SIF Backed-up Successfully
2010-06-01 08:22:31 : <SLIP> Updated \I386\winnt.sif to support method 2.
2010-06-01 08:22:31 : <SLIP> Updated DPsFnshr.ini to disable KTD.
2010-06-01 08:22:31 : <SLIP> Updated \I386\winnt.sif's GUIRunOnce section.
2010-06-01 08:22:31 : <SLIP> DP_Install_Tool was copied successfully
2010-06-01 08:22:31 : <SLIP> Slipstream finished in 2 minutes and 53 seconds.
2010-06-01 08:22:33 : <CLNP> Temporary working directory successfully deleted.
- = DriverPacks BASE ini settings used = -
[General]
; preferred language
prefLang	= "English"
; yes/no, enable or disable the wizard-style buttons, if not specified: yes
wizardButtons	= "yes"
; yes/no, enable or disable the GUI, if not specified: yes
GUI		= "yes"


[Settings]
; disc/bartpe/multibootDisc
instPlatform	= "disc"
; trailing backslash is allowed, but not necessary
location	= "D:\XP31647"
; none/all/select, if select, specify them below, if not specified: all
DriverPacks	= "all"
; 1/2, method to install the DriverPacks, if not specified: 2
DPsMethod	= "2"
; GUIRunOnce/RunOnceEx/custom, if not specified: GUIRunOnce
finisherMethod	= "GUIRunOnce"


; this section is optional!
[OptionalSettings]
; none/all/select/paths/patterns, enable or disable Keep The Drivers (KTD) , if not specified: none
KTD		= "false"
; <path>, to specify a custom KTD cache location, if not specified: default (%SystemRoot%\DriverPacks)
KTDlocation	= "%SystemRoot%\DriverPacks"
; yes/no, enable or disable QuickStream Cache (QSC), if not specified: yes
QSC		= "yes"
2010-06-01 08:22:33 : <CLNP> Create a DPs_Base.log backup @ D:\UNATTENDED_TOOLS\driverpacks.net\nightlies\DPs_BASE_100401rc\LogFiles\DPs_BASE_10-06-01_08-22.log
2010-06-01 08:22:33 : <CLNP> Program terminated.

Re: [BUG] ATI Mobility Radeon 4670 not working with DriverPack Graphics A 10.05

OK.  That HWID should already be supported by \A1\dps_A1.inf.
Crap.
I'll look into alternative solutions.  Have you checked the actual release 10.05 (no real changes, but it's worth a shot).
Stickied for reference!

Re: [BUG] ATI Mobility Radeon 4670 not working with DriverPack Graphics A 10.05

Have you checked the actual release 10.05 (no real changes, but it's worth a shot).

I haven't tried the official 10.05.  I'll do that and let you know the results.

Re: [BUG] ATI Mobility Radeon 4670 not working with DriverPack Graphics A 10.05

Tried DP_Graphics_A_wnt5_x86-32_1005 along with BASE 10.04.01rc and it failed to install driver for Radeon 4670.  I have a yellow exclamation mark on ATI Mobility Radeon 4670 graphics adapter in Device Manager.  And it says, "This device cannot start. (code 10)"

Re: [BUG] ATI Mobility Radeon 4670 not working with DriverPack Graphics A 10.05

I'm in the process of upgrading our DriverPack Graphics A nightly to catalyst 10.5.  Would you be willing to test?

Re: [BUG] ATI Mobility Radeon 4670 not working with DriverPack Graphics A 10.05

gladly

Re: [BUG] ATI Mobility Radeon 4670 not working with DriverPack Graphics A 10.05

Whenever it's ready, send me the link and I'll test it.

Re: [BUG] ATI Mobility Radeon 4670 not working with DriverPack Graphics A 10.05

Special test pack just for you! wink

http://tppc-support.nl/driverpacks/Test%20Pack/DP_Graphics_A_wnt5_x86-32_1006t1.7z

Don't use any other graphics DriverPacks or Third Party DriverPacks in conjunction with this test pack.

Re: [BUG] ATI Mobility Radeon 4670 not working with DriverPack Graphics A 10.05

Same thing as before.  Yellow exclamation mark on ATI Mobility Radeon 4670 graphics adapter in Device Manager.  And it says, "This device cannot start. (code 10)"

http://home.comcast.net/~woody.lott/DPsFnshr.7z

Last edited by sugargenius (2010-06-11 23:29:51)

Re: [BUG] ATI Mobility Radeon 4670 not working with DriverPack Graphics A 10.05

Can you upload your %windir%\setupapi.log also please?

Re: [BUG] ATI Mobility Radeon 4670 not working with DriverPack Graphics A 10.05

Done.

http://home.comcast.net/~woody.lott/setupapi.7z

Re: [BUG] ATI Mobility Radeon 4670 not working with DriverPack Graphics A 10.05

Got it.  I'll have a look later.

Re: [BUG] ATI Mobility Radeon 4670 not working with DriverPack Graphics A 10.05

maybe the same here with graphics driverpacks 10.05 and an ATI Mobility Radeon HD 3650

PCI\VEN_1002&DEV_9591&SUBSYS_30E7103C&REV_00\4&23FE4F77&0&0008

logfiles are at:
http://www.nosuchhost.net/~cheese/driverpack